İslam dünyasında önemli bir yer tutan Ramazan ayı devam ediyor. Bu bağlamda oruç namazını kılmak için çabalayan vatandaşların sindirimini kolaylaştıracak tavsiyelerde bulunan aktar, demirhindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımı oruç saatleri dışında tüketmeyi önerdi.
5 BARDAK İÇTİKTEN SONRA ÇALIŞIR
Ezan sesiyle orucunu açan vatandaşların, uzun süre aç kaldıktan sonra aniden büyük miktarda yemek yiyerek midelerine yük getirmemeleri gerektiğini belirten aktar, söz konusu karışımın iftar saatleri arasında 5 bardak içilmesi halinde, ” ve sahur, sindirimi kolaylaştıracak ve susuzluk hissinin önüne geçecektir.
SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR
Eskişehir’de uzun yıllardır aktar olarak çalışan tüccar Koray Özkılıç, oruç tutan vatandaşların sindirimini kolaylaştıracak ürün ve karışımlar hakkında bilgi verdi. Osmanlı şerbeti ve demirhindi şerbetinin bu gibi durumlarda etkili ürünler olduğunu belirten Özkılıç, şöyle konuştu: “Vatandaşlar demirhindi şerbeti ve kızamık şekeri ile tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ekleyerek güzel bir karışım hazırlayabilirler. İftar ve sahur arasında bu karışımlardan 5 bardak içmek sindirimi kolaylaştırıp hazımsızlığa iyi gelmesinin yanı sıra vücudun sıvı ihtiyacını da karşılayarak susama hissini de önler.
SİZİ TÜM GÜN SUSATMAZ
Vatandaşlar sahurda tüketirse gün içinde susuzluk çekmeyecek. “Müşterilerimiz bu karışıma çok ilgi gösteriyor, sık sık gelip soruyorlar” dedi.
(İHA)